שכתוב מאמרים: מתי אפשר להעתיק ומתי זו הפרת זכויות יוצרים?

יוסי ג'אנה מאתר Webist ביקש ממני לכתוב טור אורח על נושא שכתוב המאמרים הנפוץ ביותר. לא אחת עולות שאלות בפורומי קידום אתרים בנוגע לחוקיות הנושא. כדי לענות על העניין בצורה…

להמשך קריאה

על זכויות יוצרים ביצירה אדריכלית

[פורסם גם באתר ארכיג'וב] בעקבות הסיפור שהתעורר אמש על אודות מוזיאון הסובלנות בירושלים  עלו מספר שאלות שמצריכות תשובה. בקצרה, הסיפור הוא פשוט: אדריכל התקשר עם לקוח למתן שירותים לפרויקט. בעקבות…

להמשך קריאה

כמה פיצוי מגיע לתאגיד על הפרת זכויות יוצרים?

אחד מהסעיפים הנשכחים מלימודי המשפטים הוא סעיף 10 לפקודת הנזיקין. סעיף זה, קצר וממצה, קובע כי "תאגיד לא ייפרע פיצויים בשל עוולה אלא אם גרמה לו נזק". משמעות סעיף זה…

להמשך קריאה

מתי העתקת מאמרים מותרת?

לעיתים, השינוי בפרקטיקה של יצירת תוכן ושיתופו מחלחלים עד לבית המשפט ומצליחים לייצר שינוי אמיתי בתפיסה. כך היה בהחלטה שניתנה לאחרונה, שקבעה כי העתקה של מספר משפטים מתוך מאמר אינה…

להמשך קריאה

על החשיבות ברשיון תוכנה טוב

תוכנה, בדרך הכלל, מורשית ולא נקנית; כך אף פסק בית המשפט לאחרונה בעניין 42:07-cv-01189-RAJ Vernor v. Autodesk,  לכן, כאשר אדם מוכר (או מרשה) תוכנה, בדרך הכלל המשתמש חותם או מקבל…

להמשך קריאה

הצדק המתקן בזכויות יוצרים: ספקיות האינטרנט וארגוני הזכויות

המחקר שערכנו בשיתוף Ynet בנושא התערבות בשיתוף קבצים בישראל, שככל הנראה היה המחקר הראשון המקיף בישראל בנושא נייטרליות רשת, כבר הצליח לעורר כמה מחלוקות ודיונים. בין היתר הצעתו של מאיר…

להמשך קריאה

זכויות יוצרים על משחק לוח?

בית המשפט המחוזי בתל-אביב (כב' השופטת דרורה פלפל) פסק השבוע בתיק א 2469/02 האסברו נ' לי-דן. התביעה, שהוגשה בשנת 2002, היתה בעקבות טענה של האסברו כי חברת לי-דן מייבאת ומשווקת…

להמשך קריאה

שיתוף קבצים לאור חוק זכויות היוצרים החדש

בימים אלו עומדת בפני דיון בוועדת הכלכלה בכנסת הצעת חוק זכויות יוצרים. בעוד שאמנים רבים ממורמרים על הבעיות בהצעת החוק, אני מרגיש מחויב להדגיש נקודה אחת שתהיה משמעותית ביותר בחוק,…

להמשך קריאה
סגירת תפריט