אני מספק שירות שבו אני קורא על המוצר שלכם, לומד אותו, ואז אחרי כן יושב עם צוות המוצר שלכם כדי לאפיין את הקשיים המשפטיים. השירות לא כולל פתרונות ולא בא להחליף את עורכי הדין הקיימים, אלא להיות תוספת למוצר שנועדה להקטין חשיפות משפטיות. קראו עוד למטה כאן.

למה אני צריך פגישת פרודקט עם עורך דין?

האמת? כנראה שלא צריך אם אתה שואל את זה. רוב הסטארטאפים שאני מכיר לא ישבו עם עורך דין שיבדוק להם את המוצר, אלא שלחו לו כמה ניירות ואמרו "תכין לי הסכם שיסדר את זה". אני מבין את זה, אני ממש לא אוהב את זה, וביום-יום אני נתקל בחברות, גם חברות ענק, שמוכרות שירות כשאף אחד לא ישב ושאל "האם מה שאתם עושים זה חוקי".

מה כוללת הפגישה?

אנחנו נערוך שיחת וידאו של שעה וחצי. בשיחה הזו אני אשב איתכם ואציג לכם את הבעיות שאני רואה במוצר שלכם ברמה המשפטית. אני לא אציג פתרונות, ואני לא אחליף את הייעוץ המשפטי הקיים שלכם. אני רק בא להקשיב, להציף את הבעיות ולהסביר מה ההשלכות שלהן. זה לא מחליף חוות דעת משפטית.

איזה חומרים צריך לשלוח לך לפני הפגישה הזו?

כדי שאוכל לתת לכם הצעת מחיר, וגם כדי שאוכל להבין מה הצרכים שלכם אז אני צריך לפחות מצגת שמציגה איך המוצר עובד ואפיון פונקציונאלי של המוצר. מסמך אפיון פונקציונאלי שכתוב טוב בדרך כלל חוסך לי שעות רבות של עבודה.

כמה השירות עולה?

אני לא יכול לתת תשובה חד-משמעית לפני שבדקתי את החומרים. אבל…
סדרי גודל של שירות כזה מתחילים ב-5,000 ש"ח ויכולים להגיע עד 10,000 ש"ח אם זה שתיים-שלוש פגישות ומוצר יחסית מסובך. למחירים צריך להוסיף מע"מ.

למה שנקח אותך? מה אתה יודע לעשות?

אני עוסק בתחום המשפט והטכנולוגיה מאז תחילת שנות האלפיים. הוסמכתי לעריכת דין בשנת 2005 ומאז ישבתי הן בישיבות של חלק מהחברות שאתם מריצים תוכנות שלהן על הטלפון והן בדיוני חקיקה בכנסת. אני יודע איך לאתר פרצות ובעיות במערכות ואני יודע לאתר מה הקשיים והאתגרים המשפטיים במוצרים.

מעולה! השתכנעתי. איך מזמינים?

שלחו לי מייל בכתובת info@jonathanklinger.com