מדיניות פרטיות וקידום אתרים: הילכו יחדיו?

לא מעט נכתב על שינוי מדיניות הפרטיות של גוגל שאמור להתבצע בשבועות הקרובים (למסמך המלא) ועל השלכות שעשויות להיות לו על פרטיות; אלא, שקריאה זהירה של מדיניות הפרטיות מראה לנו…

להמשך קריאה

מתי העתקת מאמרים מותרת?

לעיתים, השינוי בפרקטיקה של יצירת תוכן ושיתופו מחלחלים עד לבית המשפט ומצליחים לייצר שינוי אמיתי בתפיסה. כך היה בהחלטה שניתנה לאחרונה, שקבעה כי העתקה של מספר משפטים מתוך מאמר אינה…

להמשך קריאה

על החשיבות ברשיון תוכנה טוב

תוכנה, בדרך הכלל, מורשית ולא נקנית; כך אף פסק בית המשפט לאחרונה בעניין 42:07-cv-01189-RAJ Vernor v. Autodesk,  לכן, כאשר אדם מוכר (או מרשה) תוכנה, בדרך הכלל המשתמש חותם או מקבל…

להמשך קריאה

הרשעת אתר מכירות ותקנון מקפח, מה ניתן לעשות?

השבוע פסקה כב' השופטת דורית ריין שפירא בתפ 2722/07 מדינת ישראל נגד גט-איט. ההחלטה, שמרשיעה את מפעילי אתר גט-איט ומי שהפעיל עוסק מורשה בשם דולי מחשבים בהטעיית צרכנים ועבירות לפי…

להמשך קריאה

על צנזורה על ידי גופים פרטיים

הצנזורה היא עונש המוות של הביטוי. מטרת הצנזורה היא לקבוע שישנם ביטויים אשר החברה אינה מסוגלת לשאת; מטרה זו דומה מאוד לעונש המוות שקובע שישנם מעשים אשר נקיטתם תוביל לסופו…

להמשך קריאה

חסימת פרסומות והפרות זכויות יוצרים

Cnet’s News.com פרסמו ידיעה בשבוע שעבר בנוגע לחוקיות חוסמי הפרסומות למיניהם (ויה אביב איילון). רוב הטענות נגד תוספת Adblock של פיירפוקס מתמצות בהצהרה אחת: חסימת פרסומות מפרה את זכותו של…

להמשך קריאה
  • 1
  • 2
סגירת תפריט