מעולה. אני ממש שמח שיש לך שאלה. העבודה שלי היא לתת ייעוץ משפטי. ייעוץ משפטי זה לא מצב שבו אתם שואלים שאלה במשך ארבעים שניות בטלפון ומקבלים תשובה במשך חמש דקות. ייעוץ משפטי אומר שאתם מציגים בפניי את כל העובדות, המסמכים, הצרכים והאילוצים שלכם ואני הולך לקרוא חומרים: חוקים, פסקי דין, תקנות, הוראות של מפקח או רגולטור רלוונטי ואחרי זה חוזר אליכם עם המלצות פעולה. זה נקרא ייעוץ.
אבל זו שאלה ממש פשוטה. יקח לך שתי דקות לענות עליה.
כנראה שלא. גם השאלה הכי פשוטה משתנה בהתאם לנסיבות רבות. לדוגמא, לשאלה "האם אני הבעלים של צילום שצילמתי" יש מספר רב של תשובות.
אם, לדוגמא, מדובר על צילום שביצעת כחלק מעבודתך בתור אדם שכיר, אז סעיף 34 לחוק זכויות יוצרים קובע שהזכות היא של המעביד שלך. אבל אם היית עצמאי, אז הזכות היא שלך. כמובן שהסכם בין הצדדים יכול לקבוע אחרת, ולכן צריך גם לראות את ההסכם.
אבל זה לא נגמר כאן, גם לשאלה מי צולם ומה צולם יש משמעות. סעיף 35(ב) לחוק זכויות יוצרים קובע שדיוקן או צילום של אירוע משפחתי או אירוע פרטי אחר תהיה בבעלות של המזמין ולא של היוצר. ולכן שוב יש שאלה.
כלומר, גם השאלות הכי פשוטות צריכות בדיקה של הנסיבות.
בסדר, אבל נח לי יותר להעביר לך את כל המידע בעל פה.
אני מבין. הבעיה היא שכשאנשים מעבירים מידע בעל פה אין תיעוד של כל המידע, ומידע מסוים הולך לאיבוד בדרך. כאשר מסתכלים על מסמכים קל יותר להבין מה קורה. לדוגמא, אנשים שאין להם השכלה משפטית לא יתעמקו בסוגיות שיכולות להיות מאוד משמעותיות על ההחלטה.
וכמה זה עולה?
התשובה משתנה. זה תלוי בסוג השאלה, ובכמות החומר שאני צריך לקרוא ולעבד. זה יכול לעלות כמה מאות שקלים ויכול לעלות גם עשרות אלפי שקלים. אני לא אדע לפני שתשלחו את כל החומר.
אז מה אתה צריך ממני כדי שתוכל לענות על השאלה?
תכינו בבקשה מסמך קצר שמתאר מה אתם רוצים שאני אענה. שאלות כמו "מה אני צריך לעשות" הן לא שאלות שמנוסחות טוב, אלא הן צריכות להיות מדויקות: "מי בעל הזכות", "האם אני יכול לעשות X" או "באיזה תנאים אני יכול להשתמש בחומר הזה" הן שאלות טובות.
שלחו ביחד עם השאלה את כל המסמכים. קובץ ZIP אחד, לא מאה הודעות מייל.
צפו לקבל ממני הודעת מייל על המחיר אחרי יום אחד.
אז איך לשלוח לך הודעה?
בבקשה לשלוח לי מייל ל info@jonathanklinger.com . לא ל-WhatsApp (אין לי), לא לTelegram, לא בטלפון, רק במייל בבקשה.